Hoe plant ik een bos?

Een bos planten… da’s een avontuur beleven. De zoektocht naar een ideale grond, op ontdekking naar het juiste plantsoen… ups en downs, maar vooral: héél veel voldoening eens je je doel bereikt. Tal van experten bundelen op dit moment hun krachten in één groot samenwerkingsverband: de bosalliantie. En zij staan klaar om jou te helpen en te begeleiden. 

Registreer je jouw bos hier op deze website? Dan staat jouw begeleiding klaar. Eén van de partners uit de bosalliantie zal contact met je opnemen om de juiste stappen te overlopen en samen op te nemen.  

Wil je liever niet meteen een naam voor je bos kiezen, maar zit je toch met enkele praktische vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen via meerbos@vlaanderen.be

Om alvast de eerste vragen te beantwoorden, vind je op www.bosteller.be, de plek waar de nieuwe bossen uiteindelijk geregistreerd worden, alvast enkele handige tips om aan de slag te gaan of je een idee te geven bij wat het is om een bos te planten. 

Subsidies

Vlaams Minister van Omgeving Zuhal Demir heeft zich geëngageerd voor meer en makkelijk aan te vragen subsidies voor bosuitbreidingsprojecten. De Vlaamse Regering keurde een vernieuwde subsidie voor bebossing op 29 oktober goed. Daar kunnen ook particulieren, verenigingen en bedrijven gebruik van maken.

Hier lees je alle informatie over de nieuwe bebossingssubsidie en het aanvraagformulier!

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van deze en andere nieuwtjes? Onze nieuwsbrief brengt je hiervan automatisch op de hoogte.

Schrijf in op onze nieuwsbrief

* verplicht

Zij DOEN OOK MEE

Veel Vlamingen hebben een hart voor meer bos. Laat je inspireren door verhalen van gewone mensen, verenigingen en bedrijven.

De zussen Vandenbosch planten het

"Vandenboschbos"

Halise en Emeline Vandenbosch kan je regelmatig in de bossen terugvinden om te ontsnappen aan de dagelijkse routine.

Scouts ST-Martinus Hasselt plant het

"Sint-Martinusbos"

Samen met de Stad Hasselt vonden zij een grond om te beplanten met hun eigen Sint-Martinus Bos.

Schoenen Torfs plant het

"Torfs Foertbos"

Toonaangevend door zich in te zetten voor een betere wereld. Samen met klanten en medewerkers planten ze hun eigen bos.

DIETER COPPENS WIL

ZIJN EIGEN BOS

Een eigen bos planten. Het is nu dat het moet gebeuren. Onze kinderen hun toekomst verzekeren is de boodschap.

Gillis & Govaerts van MNM gaan voor

1 HECTARE BOS

Wij dragen met MNM ons steentje bij. Hopelijk inspireert het onze luisteraars om zelf ook aan de slag te gaan.