Laat je inspireren

Gillis & Govaerts van MNM gaan voor 1 HECTARE BOS

Wat is de naam van jullie bos?

Aangezien we hier een week moeten overleven met hulp van de MNM-luisteraars, lijkt het ons wel leuk om de luisteraars ook de naam van ons bos mee te laten kiezen. Dat zal iets voor dit najaar zijn, als ons bos effectief geplant wordt. Tis te zeggen, als we deze week overleven. 

4000 hectare bos planten is een grote uitdaging. Waarom willen jullie hieraan meewerken?

Wij maken het onszelf nu een beetje moeilijk door een week in een bos te overleven om bomen bij elkaar te sparen, maar eigenlijk is het niet zo moeilijk om je eigen bos te planten, en het is fijn om met MNM ons steentje te kunnen bijdragen. Hopelijk inspireert het onze luisteraars om er zelf ook mee aan de slag te gaan en zo maken we Vlaanderen met z’n allen een beetje groener. 

Hebben jullie groene vingers?

Laura: Vroeger had ik veel moeite om mijn kamerplanten in leven te houden, maar tegenwoordig ben ik een veel betere plant-mom geworden. Maar een hele hectare bos planten da’s een nieuwe uitdaging!

Sander: Ik ben sinds kort trotse eigenaar van een urban jungle thuis, en op m’n klein stadsterras heb ik een goed draaiend kruidentuintje.

Welk grappig verhaal of anekdote beleefden jullie al in een bos?

Laura: Vroeger was ik echt een paardenmeisje en ik ging wel eens paardrijden in groep in het bos. Paarden vinden dat vaak ook best speciaal omdat ze daar niet elke dag komen. Daarom staan ze vaak net iets heviger dan anders. Ik ben dan ook al een paar keer holder de bolder uit het zadel gezwierd en in het mos beland. Gelukkig heb ik er behalve wat takken in mijn haar niets aan over gehouden.

Sander: Ik was vroeger een echte kampen-jongen. Op het einde van onze straat stond een klein bosje dat net groot genoeg was om een groots kamp in te bouwen. Bij elk windje werd dat natuurlijk met de grond gelijk gemaakt, maar dat hield ons niet tegen om het nadien nog glorieuzer op te bouwen.