Laat je inspireren

DE ZUSSEN VANDENBOSCH

Halise en Emeline Vandenbosch, tweelingzussen uit Leuven, kan je regelmatig in de bossen terugvinden om te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Zij planten binnenkort hun bos tijdens één van de plantacties op overheidsgrond. De naam die zij voor hun bos kozen, kunnen jullie waarschijnlijk al raden?

Wat is de naam van jullie bos?

Halise: Wij hebben gekozen voor het “Vandenbosch”bos. Met zo’n familienaam kan je bijna niet anders natuurlijk.

4000 hectare bos planten is een grote uitdaging. Waarom willen jullie hieraan meewerken?

Halise: Bossen zijn zalig. Niets beter dan tot rust te komen in een prachtig bos. Hoe meer bomen, hoe liever dus. Dankzij deze actie kunnen wij ons bosje bijdragen.

Emeline: Zeker in tijden van Covid-19 heb ik gemerkt hoe fijn het is om natuur dichtbij te hebben en even uit de dagelijkse routine te ontsnappen. Wandelen, fietsen, lopen en verstand op nul.

Hebben jullie groene vingers?

Emeline: Nee, totaal niet, maar we werden gerustgesteld dat tijdens de plantactie ons alles zal worden uitgelegd. Hopelijk wordt dit een leerzame eerste keer die snel tot groenere vingers leidt.

Welk grappig verhaal of anekdote beleefden jullie al in een bos?

Vroeger deden we regelmatig fietstochtjes door het Meerdaalwoud, gevolgd door een ijsje aan de Zoete Waters. Wij op onze mountainbikes en papa op de koersfiets. Klikpedalen en papa waren nooit een goede combinatie. Dat bewezen de vele prikken van netels aan het einde van onze rit. Zo zagen we hem regelmatig tussen de netels en bladeren verdwijnen wanneer hij te traag uit zijn pedalen klikte.