Laat je inspireren

Sint-Martinus Hasselt

Scoutsgroep Sint-Martinus uit Hasselt telt maar liefst 250 leden en bestaat al sinds 1942. In samenwerking en overleg met de stad Hasselt mogen zij hun eigen stuk bos aanplanten op een perceel vlakbij hun lokalen. Ze gaan voor het Sint-Martinusbos, waarmee ze hun groep nog meer wil verenigen en vereeuwigen met de natuur.

Wat is de naam van jullie bos?

Wij kozen natuurlijk voor het ‘Sint-Martinus’-bos. Simpel. Onze groep, één met de natuur. Super nice.

4000 hectare bos planten is een grote uitdaging. Waarom willen jullie hieraan meewerken?

Zoals elke scouts of andere jeugdvereniging zijn wij natuurlijk ook zot van bosspellen. Maar aan onze lokalen in Hollandsveld hebben we geen  écht bos. En een scouts zonder bos, dat is als een kamp zonder kampvuur. Dus, dikke merci aan de stad om een grond in onze omgeving te kunnen bebossen: Het Sint-Martinus Bos! Ideaal om de komende generaties scouts te laten ravotten, chillen, en voor stevige bosspellen natuurlijk. Hoe geweldig is dat?!

Hebben jullie groene vingers?

Groene vingers is misschien een overstatement, maar we helpen de stad wel al meer dan 10 jaar met het proper houden van bossen. Maar een nieuw bos aanplanten, is natuurlijk een avontuur op zich. We zijn heel benieuwd wat het zal geven, ons Sint Martinus Bos.

Welk grappig verhaal of anekdote beleefden jullie al in een bos?

Als scouts maak je vanalles mee in een bos. De beste verhalen zijn meestal die van tijdens een dropping. ‘s Nachts gedropt worden in the middle of nowhere en zelf je weg terugvinden. Spooky! Bij het kleinste takje dat je hoort kraken, denk je aan everzwijnen en maak je dat je weg komt. Iedereen heeft de dag nadien wel een straf verhaal of anekdote.