Laat je inspireren

Torfs Foertbos

Schoenen Torfs is een toonaangevende schoenenretailer in ons land. Toonaangevend willen ze ook zijn door zich als bedrijf in te zetten voor een betere wereld. Samen met klanten en medewerkers planten ze het Torfs Foert Bos. Trek je wandelschoenen dus maar aan voor een stevige boswandeling.

Wat is de naam van jullie bos?

Het Torfs Foert Bos. Met onze FOERT-truien helpen we al mee aan de bosuitbreiding in Vlaanderen in samenwerking met Natuurpunt vzw en tonen we dat wij als bedrijf geen foert zeggen tegen het klimaat. Nu willen we nog een stapje verder gaan met het realiseren van een eigen bos als bedrijf, samen met onze werknemers.

4000 hectare bos planten is een grote uitdaging. Waarom willen jullie hieraan meewerken?

Als Belgisch familiebedrijf beseffen we meer dan ooit het belang van bossen en natuur in België. Om zelf van te genieten dicht bij ons in tijden dat #staycations en vakantie in eigen land populairder zijn dan ooit, maar nog belangrijker voor ons klimaat en onze biodiversiteit.

Er zijn nog altijd te weinig waardevolle bossen in België. We zijn daarom heel enthousiast dat we als Belgisch bedrijf dit initiatief mee kunnen ondersteunen. Een Torfs Foert bos, mede gerealiseerd door onze klanten en medewerkers, is de kers op de taart van onze initiatieven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Wij hopen zo ook een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.

Hebben jullie groene vingers?

Nog nooit een boom geplant, maar voor alles is een eerste keer. We willen ons ook goed laten bijstaan met expertise van bijvoorbeeld Natuurpunt vzw of Natuur en Bos.

Welk grappig verhaal of anekdote beleefden jullie al in een bos?

In ons bedrijf circuleren vast en zeker honderden grappige verhalen en anekdotes van werknemers die iets meemaakten in een bos. Wij hopen natuurlijk dat ons Torfs Foert Bos binnen enkele jaren ook tal van die verhalen kan opleveren. Want los van het milieu-aspect, moet ons bos vooral ook een plek worden waar mensen kunnen genieten van de natuur.