Laat je inspireren

DIETER COPPENS WIL ZIJN EIGEN BOS

Heb je al een naam gekozen voor je toekomstige bos?

Ai, nee… dat wordt nog een toffe opdracht…

Heb je al enkele ideeën dan, misschien?

Ja, Er zijn ideeën zoals een ‘bos voor de vos’ of ‘voskesbos’. Dit zou dan zijn als ode aan een overleden vriend, Wouter de Vos. Maar ik laat het ook nog wat afhangen van wat voor soort grond ik tegenkom en laat me daardoor inspireren. Wie weet!

4000 hectare extra bos tegen 2024 is een hele uitdaging.
Waarom wil jij hier graag aan bijdragen?

Ik weet dat bos een grote kracht kan zijn tegen klimaatverandering. Het is nu dat het moet gebeuren, écht tijd voor actie! Onze kinderen hun toekomst verzekeren is de boodschap. Die wil ik graag mee verspreiden.

Heb je eigenlijk zelf groene vingers?

Ik doe niets liever! Ik maak er een sport van om mijn tuin zo diervriendelijk mogelijk te maken zodat er heel veel leven is. Want zeg nu zelf, het is toch heerlijk toch: die vogels, vlinders, bijtjes, egels,… genieten!

Welke grappige/sappige anekdote uit het bos kan je ons toevertrouwen?

Als 12-jarige ging ik voor het eerst op kamp met de JNM (Jeugdbond voor Natuur en Milieu). Wat een vrijheid en avontuur! Ik weet nog heel goed dat we in de vrije natuur met zicht op een dassenhol sliepen. Das gespot! En… ’s ochtends gaan rechtzitten en oog in oog staan met een everzwijn. Heerlijk!